0
Sveriges enda dokumentär på papper
0

Att skriva förslag till Re:public

Vill du skriva eller fotografera för Re:public? Då kan det vara bra att tänka på några saker.

Till att börja med: läs Re:public! Det är det bästa sättet att få ett hum om vilka slags texter och bilder vi vill publicera. Beställ ett nummer här, kika runt på hemsidan eller kolla in några av de reportage vi länkat till längst ner på denna sida.

Vi publicerar inga krönikor, essäer eller andra former av tyckartexter, utan eftersträvar närvaro och dokumentärt berättande, oavsett om texten är 700 eller 20 000 tecken.

Skicka gärna in ett kortfattat förslag - det finns tyvärr inte tid att läsa igenom färdiga texter. Ofta arbetar våra textredaktörer aktivt och vi vill gärna diskutera upplägg och vinkel tillsammans med dig.

När du presenterar din idé kan det vara bra att bemöta frågor som:

  • Har det skrivits i ämnet i annan media och hur skiljer sig din idé från det?

  • Har du några tankar på hur texten kan byggas upp dramaturgiskt, vilka som är de framträdande karaktärerna, vilka som är de viktiga scenerna, osv?

För skrivande journalister: arbetar du också som fotograf eller finns det någon fotograf du tänkt samarbeta med?

Ifall du är bildjournalist - skicka gärna med exempel ur bildserien, och beskriv hur du skulle vilja att reportaget presenteras i tidningen.  

Skicka ditt förslag till red@tidningenrepublic.se. Vi svarar på alla mejl så snart som möjligt, dock senast inom två veckor.

Vi ser fram emot att höra av dig!

/Redaktionen