0
Sveriges enda dokumentär på papper
0
kontakt-tidningen-republic.jpg
 
 

Att skriva förslag till Re:public

Vill du skriva eller fotografera för Re:public? Här är några saker som kan vara bra att tänka på.

Till att börja med: läs Re:public! Det är det bästa sättet att få ett hum om vilka slags texter och bilder vi vill publicera. Beställ ett nummer här eller kolla in några av de publicerade reportagen här på hemsidan. Nedan finns även mer info för dig som skriver eller fotograferar.

Vi publicerar inga krönikor, essäer eller andra former av tyckartexter, utan eftersträvar närvaro och dokumentärt berättande, oavsett om texten är 700 eller 20 000 tecken.

Skicka gärna in ett kortfattat förslag - det finns tyvärr inte tid att läsa igenom färdiga texter. Vi arbetar aktivt med text och bild och vill gärna diskutera upplägg och vinkel tillsammans med dig.

När du presenterar din idé kan det vara bra att bemöta frågor som:

  • Har det skrivits i ämnet i annan media och hur skiljer sig din idé från det?

  • Har du några tankar på hur texten kan byggas upp dramaturgiskt, vilka som är de framträdande karaktärerna, vilka som är de viktiga scenerna, osv?

För skrivande journalister: arbetar du också som fotograf eller finns det någon fotograf du tänkt samarbeta med?

Ifall du är bildjournalist - skicka gärna med exempel ur bildserien eller tidigare arbeten, och beskriv gärna hur du skulle vilja att reportaget presenteras i tidningen.  

Skicka ditt förslag till redaktion@tidningenrepublic.se. Vi svarar på alla mejl så snart som möjligt, dock senast inom två veckor.

För dig som skriver
För dig som fotograferar

Vi ser fram emot att höra av dig!